Вписването в лозарският регистър е абсолютно безплатно. Това съобщиха от Изпълнителната

...
Вписването в лозарският регистър е абсолютно безплатно. Това съобщиха от Изпълнителната
Коментари Харесай

Вписването в лозарският регистър е безплатно

Вписването в лозарският регистър е безусловно гратис. Това оповестиха от Изпълнителната организация по лозата и виното /ИАЛВ/ след клюки, че за регистрация фермерите към този момент ще се таксуват. Включването в регистъра се прави по реда на настоящия Закон за виното и спиртните питиета, който не планува възнаграждение.

За да бъдат вписани, производителите подават персонално или посредством упълномощено лице в съответното териториално звено на ИАЛВ по местоположение на парцелите или индустриалния обект заявление по пример, оповестено на страницата на организацията и ползват посочените в него документи. При безупречност на документите се издава уверение за регистрация с неповторим идентификационен номер (УИН).

Лозарският указател е обществен и наличен на интернет страницата на ИАЛВ в меню „ Лозарски указател “. Вписването е еднократно, не може да се извърши отдалечено – по телефон или по е-поща и към сегашния миг не се заплаща такса за присъединяване и за актуализация на данните в регистъра.

Лозарският указател се управлява само от ИАЛВ. Във връзка с поддръжката му организацията припомня на фермерите, че няма процедура да контактува с производителите импровизирано - посредством телефонни диалози. При подозрения, по отношение на легитимността на лица, представящи се за представители на незнайна ви институция в лозаро-винарския бранш, е целесъобразно да се реализира контакт с ИАЛВ, в качеството ѝ на единствен надзорен орган в бранша, с цел да бъде тествана предоставената ви информация, предизвестяват от Агенцията по лозата и виното.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР